Børnevenlige retter, Søde sager

Fyldig Citronkage med birkes

Hvis der er én ting, som jeg altid har i køleskabet, er det økologiske citroner. Citroner er rige på c-vitamin og kan bruges både i det salte og søde køkken – desuden kan de også anvendes som rengøringsmiddel og skønhedsprodukt til huden. Man kan vist roligt sige at citroner er en all-around-citrus-frugt.

Ét af mine mål for 2017 er at komme igang med at sylte og fermentere, da det ikke er noget jeg som sådan har gjort mig så mange erfaringer med – og når jeg på et tidspunkt går i krig med dette, skal syltede citroner være ét af mine projekter. Men inden da, spiser jeg gerne et stykke citronkage eller to.img_3915

Du skal bruge:

1,5 dl sukker

3 spsk kokosolie

2 hørfrøæg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand)

skal + saft fra 1 citron

3 spsk birkes

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

3 dl mel

1,5 dl plantemælk


Stil ovnen på 190°. Sukker og kokosolie blandes sammen i en skål og piskes med en elpisker. Kom hørfrøæg deri sammen med saft og skal fra 1 citron.  Pisk det hele godt sammen. I en anden skål blander du de tørre ingredienser bortset fra birkes. Sigt derefter ingredienserne ned i sukkerblandingen. Tilsæt birkes og din plantemælk lidt efter lidt imens du pisker. Kom kageblandingen i en kageform beklædt med bagepapir. Kom kagen ind i den varme ovn og bag den i omtrent 40-45 minutter. Server flødeskum til kagen eller strø et fint lag flormelis over den.

img_3914

Velbekomme.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar