Salater

Grønkålssalat med to slags æbler

For et stykke tid siden, blev denne Grønkålssalat serveret som tilbehør til aftensmaden. Jeg har helt glemt at få den på bloggen, og jeg synes, at den fortjener en plads herinde. Der er ikke noget fancy pancy over den, men den har alligevel en særlig plads i mit hjerte, da den tager mig tilbage til nogle dejlige barndomsminder hos min tidligere folkeskole venindes bedstemor, hvor vi ofte var på besøg. Én af de salater, som hun jævnligt lavede var grønlålssalat med syrlige æbler. Jeg mindes endda, at der var clementiner i salaten, hvilket gav salaten en sødlig og julet smag. Istedet for clementiner, valgte jeg at tilføje lidt granatæbler istedet, fordi det giver sådan et flot farvespil med den grønne kål.

image

Du skal bruge:

500 g meget finthakket grønkål

1-2 revne æbler

1-2 spsk citronsaft eller appelsinsaft

salt og peber

kernerne fra 1/2 granatæble

evt finthakkede valnødder

Skyl grønkålen og hak den fint – altså som i meget fint. Hæld det i en skål og bland den sammen med de revne æbler, citron, salt og peber. Smag den til. Lad den endelig stå og trække et par timer på køl.

Anret salaten på et fad og tilføj granatæblekerner og finthakkede valnødder.

Velbekomme.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar